Jeremia

18-09-2019


Plaats: bij Kevin thuis
Tijdstip: Elke derde woensdag van de maand van 19 tot 21u
Contact : Kevin

Het boek van de profeet Jeremia

De omschrijving en opzet van de celgroep: Jeremia is een sleutelfiguur in het Oude Testament en is zeker goed bekend bij ons allen als profeet. Maar zijn boek is niet zo aantrekkelijk om te lezen. Eerst en vooral het is vrij lang want het heeft 52 hoofdstukken. Het boek kent geen chronologische volgorde en de profetie├źn zijn ook niet op onderwerp gerangschikt.

Willen we toch nog Jeremia bestuderen: zeker!!

Jeremia is de laatste profeet die het volk nog komt waarschuwen dat het al bijna te laat is om de ramp nog af te wenden. De gelijkenis met onze tijd nu is enorm.

Als we Jeremia bestuderen zullen we veel van Jeremia als profeet te weten komen maar zeker ook over God. Zo laat God ons Zijn gedachten weten maar in andere gedeeltes deelt God ons mee wat er in Zijn hart omgaat. We zullen zien dat er heel wat levenslessen in zitten.

  • Opzet van de celgroep

Tezamen ontdekken en ons verdiepen in wat de tekst ons te zeggen heeft. Dit willen we doen op een manier waar iedereen zich wel bij voelt en waar er zeker tijd is voor interactie maar ook een tijd om mekaar te leren kennen.

Het is wel de bedoeling dat we na elke sessie praktische toepassingen mee krijgen van het gedeelte dat we gezien hebben.

De snelheid waarop we vorderen in het boek wordt bepaald door de groep.